Print

Травневе засідання Науково-методичної ради Університету

20 травня 2021 року відбулося засідання Науково-методичної ради Університету. Проректор з навчально-методичної роботи професор Р.М. Вернидуб наголосив на важливості врахування усіх умов у яких реалізується сьогодні освітній процес в Університеті і здійсненні заходів спрямованих на поліпшення якості освіти.

У доповіді “Про особливості реалізації освітньо-наукової програми підготовки другого рівня магістрів «Теоретична та практична філософія» у світлі акредитаційних вимог” доктора філософських наук, професора, завідувача кафедри філософії факультету філософії та суспільствознавства проф. Н.Г. Мозгової та доктора філософських наук, професора, гаранта освітньо-наукової програми «Теоретична та практична філософія» проф. Т.П. Глушко було поінформовано про відповідність групи забезпечення ліцензійним вимогам, про методичне та інформаційне забезпечення на освітній програмі, співпрацю з зовнішніми стейкхолдерами, участь здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників у програмах національної і міжнародної мобільності, про участь здобувачів освіти у зустрічах щодо правової підтримки та кар’єрного зростання та інші заходи, які реалізуються на ОНП.

На засіданні також розглядали питання “Про удосконалення системи рейтингового оцінювання діяльності науково-педагогічних працівників та структурних підрозділів Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова” . Директор Центру моніторингу якості освіти професор О. М. Казакевич наголосила, що сучасні тенденції розвитку вищої освіти, організації освітнього процесу в Університеті за змішаною і дистанційною формами навчання зумовили необхідність внесення актуальних змін до кожної групи критеріїв і показників, за якими формується рейтинг науково-педагогічних працівників, кафедр, факультетів. Зібрані ЦМЯО пропозиції щодо удосконалення рейтингового оцінювання від науково-педагогічних працівників та структурних підрозділів Університету стосувалися лише окремих критеріїв і показників, які доцільно переглянути, уточнити, доповнити і після затвердження внести необхідні зміни в інформаційну систему самооцінювання освітньої діяльності Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (https://iasrating.npu.edu.ua/).

На засіданні було обговорено наукові і навчально-методичні матеріали викладачів і співробітників Університету подані до розгляду та проєкти “Положення про планування та облік основних видів роботи професорсько-викладацького складу НПУ імені М.П. Драгоманова”, “Порядку контролю якості знань студентів Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова” і «Нормативи чисельності студентів, аспірантів, докторантів і слухачів, на одну штатну посаду науково-педагогічного працівника Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова».